Přeskočit na obsah

Za scénou s Dominátorem

Právě teď vzniká nový český rodinný film Děti Nagana. Režíruje jej mladý režisér Dan Pánek (1988) a Hykro je při tom.

„Do flotily Hykra patří kromě obytných aut a přívěsů také „domečky na kolech“ pro filmaře. Zázemí pro štáby poskytujeme už více než dvacet let a naše přívěsy tak pomohly na svět desítkám filmů i seriálů,“ popisuje jednatel Hykra Vladimír Horký.

Na “place” se pohyboval i slavný hokejový brankář Dominik Hašek, který u snímku figuruje jako konzultant. Snímek diváky zavede do roku 1998, v japonském Naganu právě vrcholí turnaj století. “Češi vyhrávají a propuká davové šílenství. Dospělí získávají skoro ztracenou národní hrdost. Všechny malé děti chtějí být jako Jarda Jágr nebo Dominik Hašek. Mezi nimi je i Dom. Jedenáctiletý snílek, kluk z rozvrácené rodiny. Upíná se ke svému novému idolu.

Dom by moc chtěl hrát hokej, ale jeho rodiče na to nemají peníze. A navíc ještě pochybují o synových schopnostech. Na radu svého dědečka si proto Dom spolu s kamarádem Honzou vybudují hokejbalový tým. Pojmenují ho “Šavle”, stejně jako Haškův domovský klub v Buffalu,” popisují webové stránky zápletku filmu.

Ve snímku se objeví známé herecké tváře: Pavel Batěk, Klára Issová či Otakar Brousek ml. Natáčení je naplánováno do konce srpna a do kin by Děti Nagana měly přijít v únoru příštího roku.

“Na této akci máme speciální filmové přívěsy. Natáčelo se v okolí Kutné Hory a dalších lokacích. Na výrobě filmů a reklam se podílíme nepřetržitě již od roku 1999. Mimo tyto přívěsy ještě pronajímáme s obsluhou mobilní kanceláře , VIP toalety a další spec. techniku,” dodává Vladimír Hokrý.

Držíme filmařům palce a těšíme se v únoru příštího roku do kina.

Tým Hykro